Szerteszana²

grin agymenései
Archívum November 2011

This ain't no upwardly mobile freeway…

2011-11-25 08:08:11 írta grin
Hölgyeim és Uraim!

Ismét győzelmet arattunk! Ha a háborút még nem is nyertük meg, de Országunk ismét egy hatalmas, szinte sorsdöntő csatát nyert meg!

Hölgyeim és uraim, Magyarország ismét bebizonyította, hogy igen, képes jól dönteni, és képes szakítani az elmúlt nyolc év országrontó politikájával, és a többség bölcsen és előrelátóan tud és mer választani a régi gonosz és az új, gyökeres változásokat is merészen tevő felemelkedés között!

Ma ismét egy komoly rabláncot ráztunk le magunkról, kedves barátaim! Az ország a vörös vezetés alatt nyögött a nyugati karvalytőke által reánk mért csapások alatt, de az Önök merész és bölcs választása nyomán az undortodox© megoldások győzelemre vezettek. A mai napon végre megmutattuk a kuláktőkének, hogy az ország nem az övék, és sikerült talán utolsó támadásukat visszaverni.

Kedves elvtársaim, már nincs sok hátra, már nem kell sokáig várni arra, hogy a kissé nehezebb hónapok után végre boldog évek következzenek. A mostani sikerrel országunk nem kell, hogy tovább nyögje a hatalmas nyugati kulákkamatokat, nem kell hitelekért sorba állnunk hanem ismét a magunk erejéből, kitartásából és bölcs vezetőink irányítása alatt vezethetjük ki az előző kormány által kátyúba csúszott négykerekűt a jövő sugárútjára!

Kedves elvtársak! Én személyesen kezeskedek arról, hogy meg fogjuk találni azokat, akik tehetnek a gazdaság jelenlegi állapotáról, és akik a magyar forint elleni értékvesztő támadásokat végrhajtották és figyeljék a számat: nem lesznek új adók! Azokat pedig, akik a támadásokat végrehajtották meg fogjuk büntetni, mert le kell számolni a múlttal, és Gyurcsány Ferenccel még akkor is, ha ehhez az alkotmányt megszüntetni, és az alaptörvényt hetente megváltoztatni szükséges! Nem riadunk vissza semmitől! Ha kell, bebörtönözzük az összes ártatlant, aki hangjával megzavarja a fejlődés gátjának felszámolása elleni küzdelem elhárítását!

Kedves Elvtársaim, tisztelt párttagok! Radikális politikánkon a siker mutatja, hogy nem szükséges változtatni. Az egykulcsos adó bevált, a sikereit még behunyt szemmel is láthatjuk, sőt, a Vakok Országos Szövetsége levelében köszönte meg azt, hogy láthatóak a sikereink! Figyeljék a számat: nem lesznek új adók!

Kedves elvtársak, munkások, parasztok! A stabilizálás érdekében néhány meglévő adót átcsoportosítunk, hogy a gazdaság gyorsnaszádját a megfelelő, a robánásszerű fejlődés felé írányítsuk. Nem lesznek új adók! A régi adók egy részét, melyeket még II. Frigyes vezetett be átcsoportosítjuk, és összevonjuk Károly Róbert és Nagy Lajos adóival, hogy ezek a kormány költségvetésének expanzióját lehetővé tegyék. További már meglévő adókat, melyet időlegesen nem vetett ki az állam visszavezetünk, hogy egyenletesebbé tehessük a folyamatos fejlődést: a Mária Terézia és Ferenc József által is használt adónemeket egy külön erre a feladatra létre hozott pártszámlán fogjuk nyilvántartani, és abból a legszükségesebb céljainkra fordítani.

Kedves Elvtársak! Már nincs messze az az idő, amikor sikerül megszabadulnunk a nyugat igájától, és végre eljuthatunk oda, ahova mindig is tartoztunk! Már nincs sok hátra, már alig kell Önöknek fedezni pár tartozást, amit fel kell vállalnunk a fellendülésért, már nincs sok ingatlan, melyet szüskéges Önöknek elárverezni és nem sokan kell, hogy megfagyjanak a télen tartozásaik miatt utcára kerülvén mert, kedves Elvtársaim, már közel van a Kánaán, közel van a kelet ölelő karja, és Albán elvtársaink kebelébe érkezvén büszkén kiálthatjuk arcába a fejlett világnak: Takarodjatok, mert mi ott akarunk lenni, ahol nekem jó!

Tisztelt hallgatóim, köszönöm a figyelmet, és hajrá Magyarország, hajrá Én!

Karácsony két lábbal a földön

2011-11-16 08:31:17 írta grin
Közeleg a karácsony, fiúgyermekeim ajándékot várnak.
Nem gond, a konzumerizmus segítségünkre siet. Felületes böngészéssel is megállapítható, hogy a Kereskedelem Istene mit szán a serdülést épp csak hobbiszinten űző kisdedeknek: van gépfgyver, puska, pisztyoly; van tank, harckocsi és vadászrepülő; vannak katonák és egymást pusztító szörnyek, és ezer és ezer hasonló játék.

A cégemnek új profilja lesz: játékokat fogok gyártani.

Kezdjük mindjárt a kicsi símaszkkal és játék C4-el, ha bankrablósat akarunk játszani. De sokkal praktikusabb egy kis számlagyár kezdőcsomag (hamis számlák az egyik dobozban, hamis költségek a másikban, kis uzsorakamat-űrlapok a harmadikban), játék-gyomorégés-elleni tabletták, meg persze játék stresszoldók és altatók.
A másik nevelő célzatű készlet lyukasztót fog tartalmazni nadrágszíjhoz, hogy az összehúzás után még ne essen le a gatya. Egy felfújható hűtőt, hogy le lehessen ereszteni ahogy egyre kevesebb dolog kerül bele. Fényre széteső papírpénzeket, hogy szokja a gyerek az érzést, hogy összeszedi és eltűnik anélkül, hogy elköltötte volna. Lesz egy készlet, amiben egyre kisebb és kisebb házikók vannak, ahol az a játék, hogy ahogy fogy a pénz egyre kisebbe kell költözni miközben egy csomót ki kell fizetni illetékre, hiszen nyertél a kisebbe költözéssel.
De persze nem szabad a gazdasági játékoknál leragadni. Most nem akarom az alap játékokat kiemelni (pap bácsit és kislányt és/vagy kisfiút, Barbie és Barbara meg Ken és Steve készletek), és a társasjátékot sem, ahol mindenki dob, és aki hatost dobott az a politikus, mindent mindenkitől összeszedhet és vége a játéknak.
Egyszerűen térjünk vissza a mindennapi agresszivitáshoz. Vallatókészlet, Guantanamo-stílus, kis elektródákkal, vízpumpával; kis hülvelykszorító meg korbács. Kés az alap, akár egy jó kis Blahás pénztárcás rablásost játszani akár egy vidéki tyúktolvajos-székhezkötözőst. A baseball ütőt sajnos már elhappolták, pedig azzal lehet jól menő vállalkozósat játszani. Játékbilinccsel mindenfélét lehet játszani, a vámosos játéktól egészen a korrupt rendőrösökig…

Alkalmazkodni kell, lássuk be, igaza van a kereskedelemnek. Tanulja meg a gyerek, hogy hova született. És szokja, szokja, nehogy változzon valami.

A fán termő pénz esete

2011-11-14 08:18:51 írta grin
Megint a hang a rádióban, most éppen az EVA a téma, hogy nem fehérítette a gazdaságot, és nem javította az adómorált, és amúgy is bullshit meg bullshit meg bullshit.

Nem is ez a lényeg, hanem hogy aszongya a vezértróger:
Az EVA kivezetésével igazából nem jár rosszul senki, ez nem megszorítás, majd azt mondja, hogy az adórendszert át kell alakítani igazságosabbá, majd azt, hogy EVA helyett kell egy helyettesítő adó, majd azt, hogy de ez persze nem 2012-ben, hanem 13-ban, esetleg.
Majd azt mondja, hogy a megszüntetésből 50 miliárd (vagy tetszőleges) plusz bevételt várnak.
Hogy a bőr hűljön rád meg az elvtársaidra! Hát mit gondolsz, te vezérbarom, honnan a büdös jó életből fog az az 50 milliárd a zsebetekbe kerülni? A fán fog megteremni, ti meg csak könnyedén felnyúltok és leszüretelitek, mint a nyugdíjkasszát? Vagy netán a jézuska fogja hozni, mint a különadókat, a mennyországból?

Nem, te varjaknak nagy barátja, nem. Az a pénz a vállalkozó bácsik és nénik zsebéből fog eltűnni, és onnét fog szépen átdzsalni a te mocskos kis mancsodba. Az a pár milliárd szépen eltűnik a gazdaságból, és szépen – ahogy gondolod, varázsütésre – megjelenik a kormány malacperselyében. Nem megszorítás ez sem, csak éppen elveszed attól, aki dolgozik.

De neked ez sem elég, mondod tovább, hogy majd milyen jó lesz a vállalkozóknak, amikor majd az adórendszer végre nem veszi ki a megdolgozott pénz nagy részét a zsebünkből. Persze nem most, hanem leghamarabb egy év múlva. Vagy kettő, vagy sem.

És azalatt az egy év alatt, Béláim? Mit fog csinálni szerinted az a cég, átmegy sztázisba? Átlép az asztrális létsíkra és lebeg? Vagy az a terv, hogy dögöljön meg az a vállalkozó, alig fizet adót, pusztuljon a férgese? Vagy még inkább – a számlagyárak felvirágoztatása mellett – menjen csak az a cég Szlovákiába, vagy akárhova külföldre? Hatalmas ötlet, Béláim! Ha-tal-mas!

És azt mondja ez az észtől roskadozó vezértetű hogy „az EVA nem fehérítette a gazdaságot”. Én komolyan nem tudom, hogy ezek a hazugságra tenyésztett előgerinchúrosok ennyire elszakadtak a valóságtól, ennyire jó az anyag, vagy pedig olyan lazán és szemrebbenés nélkül képesek már hazudni, hogy magukat is becsapják? Bizonyosan nem ebben a vilgában él az ilyen elmeháborodott, mert valahogy nem sikerül meglátnom a párhuzamokat a tapasztalásom meg a mondanivalója között. Bizonyosan van, aki az EVA-val is tudott sumákolni, nahát, eddig is sumákolt, semmi nem változott. De azok, akik eddig kénytelenek voltak hajlított igazságot adózni és most egyszerre végre nem azzal teltek a napjaik, hogy na éppen mikor kell megint megtudni hogy a legálisnak hitt adócsökkentés tulajdonképpen nem az, hogy a napjaik azzal teljenek, hogy kettő potenciális apeh belekötés-megbírságolás helyett megint ötszáz legyen… gondolod, te híg agyú hordószónok, hogy a normális embernek (amilyen te nem vagy) nem éri meg jobban aludni ahelyett, hogy a te baromállat „egyszerű adórendszeredet” kerülgesse éjjel-nappal, folyamatos stresszben, ha ma éppen miért fog bírságot kapni? Gondolod? Szerinted mi az a „kifehérítés” a gazdaságnak a? Nem a gatyád mosása, te észkombájn. Nem a hypózás, senki nem mondta? Hanem az, hogy a vállalkozó azt vallja be, amit csinál, és nem viszik el több mint a felét és mégis nyugodtan alszik, mert egyszerűen és tutin azt csinálta, ami le van írva, nem lehet belekötni. Hát ez, látom, most döbbent arccal csodálkozol, mert a Vezér nem ezt mondta neked. Hát, nem mondom hogy jóreggelt, mert neked az nem jár.

Addig is a vállalkozó, akinek vannak költségei de azokat nem tudja elszámolni (igen, te görény; mit érek azzal, ha elszámolom a költséget és ezzel ötször annyi plusz adót kell befizetnem azért mert „céges” lakásom, „céges” autóm, „céges” mittoménmim van), vagy tönkre megy (leginkább), vagy nekiáll ismét adót csalni (kiváló) esetleg külföldre megy, vagy ha tudja, akkor ezt tovább hárítja, na kire? Na vajon kire?

Hát a honpolgárokra, kedves géniuszaim, mert az élet attól nem lesz olcsóbb, mert nektek elkopott az auditokban a szőnyeg és ezért új autót kell venni.

Archívum November 2011

Szerteszana²

grin agymenései