Szerteszana²

grin agymenései
Archívum Április 2009

Lehet-e más?

2009-04-29 11:29:50 írta grin

Igyekszem kerülni, hogy politikát említsek, de most mégis röviden.

Egyrészt ha nem tudod, mit csinálj az Európa Parlamenti képviselőválasztásos cetliddel, akkor ha gondolod, nézd meg a Lehet Más A Politika csapatot, akik hosszú évk óta az első reménysugarak az erősen szagló politikai palettán. Nem párt, és az aktivisták lelkes állampolgárok, nem szerveződnek körökbe meg gárdákba (meg az ennek megfelelő mittoménmilyen balodali képződményekbe), viszont bíznak egymásban. Ha adsz nekik egy esélyt, mert minden cetli számít nekik, szerintem tedd.

Másrészt érdekes, hogy a Forsense szerint annak ellenére, hogy az LMP még első megmérettetése előtt van, már statisztikailag megjelent a kimutatásban 1%-on, ami – állítólag – még a Centrum Pártnak sem sikerült akkoriban. Amit említett is egy bejegyzésben VM: az a veszély áll fenn, hogy mivel a nagy pártok hiteltelenek, ha a humán-központú pártok és szervezetek nem kerülnek előtérbe, akkor a szavazók a fasiszta és hasonló populista szervezeteket fogják erősíteni, amire kb. annyi szükségünk van, mint egy jó kis influenza-járványra. Így remélem, hogy sikerül nekik [vagy nekünk, a Népnek] változtatni a fasiszta-humanista statisztika jelenlegi állapotán.

Aztán majd a történelem bizonyítja, hogy sikerülni fogott-e változtatni a politikán.

Undisneyorító

2009-04-25 11:21:17 írta grin

Minden egyes alkalommal magamban káromkodok, köpök egy képzeletbelit, de most megint itt van előttem egy ilyen gusztustalanság.

Disney, a pörsenés a meseipar valagán. Szegény Walt, ha tudta volna, milyen mocsokhalom lesz belőle, talán kútba ugrik. Talán nem, hátha már ő is ilyen féreg volt. Nem tudom.

Az ember vigyáz a gyerekeire. Nem itat velük Hypot, nem etet velük mosatlan rajzszögeket és nem hagyja, hogy reklámokat nézzenek. Mert a reklám az agy mérge: az üztelileg elfogadott audiovizuális hazugság, a trombitaügynök, aki meg akarja veled vetetni a teljesen értéktelen szart, amiből van neki még kétszáz, mert amúgy senkinek sem kell, és újra és újra becsenget hogy mégsem akarsz-e venni egyet, esetleg kettőt...?

Vissza a disneyhez, ehhez a politikusok lefizetésén keresztüli végtelenségig megnyújtott szerzői jogok pereiből élő vérszívóságot. Lelkes művészek megcsinálják a meséket (sírnivaló, hogy a brilliáns Pixaros csapat nem tudhat megélni egy olyan világban, ahol a disney pénze kellhet, hogy túléljenek), majd a disney stúdió (= pénzes-zsák, aki a bevételek 70-80%-át zsebre is teszi) "kiadja", most épp DVD-n. Drágán. DRÁGÁN.

És mi van a DVD-n? A mese is, valahol. Gondolom. Mert amikor beteszed, akkor mit lát a gyerek?

- disney embléma - 15 sec

- nagy vörös jogi figyelmeztetés - 10 sec

- disney dvd embléma - 10 sec

- disney kikerülhetetlen reklám - 8 perc!!!!

- disney és egyéb stúdió emblémák - 10 - 60 sec

- főmenü.

Ha elindítod a mesét, akkor:

- disney embléma - 15 sec

- disney disztribúció - 10 sec

- film elején még szerepel legalább egyszer hogy dizni prezentsz, meg by dizni, stb.

Szerintem bruttó 10-15 perc SZEMETET kap a gyerek a pénzemért, amit ki sem lehet kerülni. Fizetett szemét.

Bár lehet, hogy tévedek. Lehet, hogy a diznisek hypot itatnak a saját gyerekeikkel is. Egészségükre legyen. NEKIK. És pusztuljanak is ki, mint ahogy kell.

mocskos adócsalók

2009-04-24 10:23:19 írta grin

Ezt a hörgenetet Csumicsá mesélte, de megosztom veletek, mert mély gondolatokat taralmaz... (Néhány részt kicsillagoztam, érzékeny lelkűek okán.)

[...]

hogy a "tisztességes" bérből is fizetésből élők mélységesen
egyetértenek azzal, hogy az "adócsaló" vállalkozókat büntessék,
hogy ne a becsületes embereken élősködjenek.

Pedig megint csak az egyik magyart hülyíti a másik. Mert ki nem
adócsaló?

Vajon kapott-e a tisztességes a szüleitől ajándékot 150.000
forint felett? Babakocsit? Autót? Vagy csak pénzt, hogy megvegye
a hifit? És kedves tisztességes, befizetted az illetéket utána?
11 - 20%, ami azt jelenti, hogy 1 milla után be kell fizetned
cirka 150.000 forint illetéket, legalább. Nem fizetted be?
Hát mert adócsaló vagy b*g!

De hagyjuk az ajándékot, szülő se krőzus. Kaptál kölcsön pénzt
szölőtől, rokontól, baráttól? Amit vissza kell adni, de ugye
kamatmentesen. Igen? És bevallottad? Hogy-hogy mit?
Hát a kamatprémium-ajádnékot! A kamatmentes kölcsön kamata
az ajándék, illetékköteles, 18-25%. Bevallottad? Nem?
Hát mert adócsaló vagy b*g!

Vagy adtál kölcsön barátnak, és kaptál rá kamatot is? És bevallottad
az szja-ban? Másképp hogy tudnál rá közel 40% adót befizetni?
Nem? Hát mert adócsaló vagy b*g!

Szóval nem tudom, mire vágnak fel, r*t adócsalók, letagadják
a családon belüli illetékköteles és szja köteles tranzakcióikat!
De ha büntetést akarnak, meg is fogják kapni...

Bocs a dühöngésért....

No comment.

Beszóltak

2009-04-19 16:22:25 írta grin

Bálint 1.67 éves. Mivel Máté 4 évesen nem hagyja, hogy eredeti hangon nézzük a meséket, sajnos kénytelen vagyok magyarul indítani őket.

Bálint nyelvfelismerő-képessége és tiltakozóképessége talán még fejlődés alatt.

Betettem a Cars-t, angolul.

Mese indul.

Bálint vádlóan rám néz:

- "Apa! Magyarul! Magyarul!"

Áááááá... kész vagyok... EZT honnan szedi?!

Byebye eredeti hang. Szörnyűszinkron is comin'.

Babakávé

2009-04-10 18:45:00 írta grin

Flashback.

Amikor kis nudli voltam, sokat jártunk ki a strandra, mert ott volt az utca másik oldalán. Volt ott egy stand, a gyerekmedence mellett, amolyan szocreál vendéglátóipari egység. Lehetett virslit enni mustárral, meg ami szokásos. Mellette a másik kis kuckóban egy testes, idősebb néni volt a mester, aki három nagy aluminium kondérból a hatalmas aluminium merítővel (tudod, szabvány menzai készlet) mert annak, aki kért hideg tejet, tejeskávét vagy kakaót. Néha ittunk tejet, néha kakaót.

Mégis a legjobb a tejeskávé volt. Finom, mit részletezzem. Nem tudtam, miből készült, de kis nudliként is ihattam, így gondoltam, hogy nem abból a kávéból volt, amit nem volt szabad innom.

Telt az idő, elköltöztünk, megnőttem, estébé. Aztán egyszer barátokkal arra jártunk, évtizedekkel utána, és a stand még ott volt. Egyik oldalon hotdog talán, érdektelen. Másik oldalon... bazár. Lehet kapni kólát, meg ilyen szénsaros löttyöket. Van tejeskávé is! UHT, olasz, dobozos, sz*r.

Sic transit gloria mundi.

Amikor egyszer eszembe jutott, és panaszkodtam jóatyámnak, csodálkozva kérdezte: mi a kérdés, hiszen az nyilván cikória kávé volt, és legközelebb főzött is egyet. (Aztán még egy csomót.)

Mmmh. Szeretem még mindig.

Nem mindenütt lehet kapni (supermarketekben is szokott lenni). Ahol van, cikória kávé a neve, vegyeset, kevertet nem érdemes venni.

Elkészítése nem varázslat még egy informatikusnak sem: 1 liter víz, 3 egypupú evőkanál cikória, fel a gázra vagy főzőlapra, és miután forrni kezdett, 4 perc után elzárod. Vársz 5 percet, aztán egy szűrőn át mehet egy üres ásmányvizes üvegcsébe. Hűlés után hűtőbe, eláll néhány hónapig, de ha addig megmarad, felejtsd is el. Ízlések és pofonok, itt is.

Használata szintén egyerű: tej, bele mondjuk 1/10 - 1/5 rész kávé, és 1 púpteáskanálnyi cukor decinként. Hidegen, melegen, as you please.

Bálint, aki 1.5 éves vödörszámra fogyasztja.

Kódneve: Babakávé.

(Megjegyzés: Lehet próbálkozni malátával is, szerintem cikória jobb.)

 

Archívum Április 2009

Szerteszana²

grin agymenései