Szerteszana²

grin agymenései

Kurva Anyádat Postai Ügyfél

2018-10-25 09:36 írta grin

Általában a Magyar Postával való vitás ügyeimet blogbejegyzés nélkül el szoktam tudni intézni: az ember előkeresi az ÁSzF megfelelő részeit, beviszi a postára, határozott tekintettel jelzi, hogy szeretné, ha ez alapján járnának el, és a dolog aránylag békésen meg szokott oldódni.

Ez nem az az eset.

A dolog ott kezdődik, hogy láttam már postát és postást, konkrétan szerintem lasasn féltucat helyen laktam, és legalább tucatnyi postással volt dolgom. Volt olyan posta, ahol nem találkoztam a helyi vezetővel, de nem egy volt ahol igen, a tisztázandó dolgok végett. Szóval, na, láttam már postát.

Új hely, új posta. Kapok egy bedobott értesítést, hogy levélküldemény. Ez gond, ugyanis aznap nulla órától huszonhárom óra ötvenkilenc percig otthon voltam, és postást még hírből se' láttam. Szóval ilyenkor az ember bemegy, és jelzi, hogy tessék csengőt simítani.

De, ez nem az az eset. Az most mellékszál, hogy milyen stílusban (alpári bunkó), de a helyi oberführerin jelezte, hogy „a postaládába nem férő küldeményeket nem is próbálják kivinni”, és ez „benne van a szabályzatban”, de persze „nem tudja, hol”. Jó, bizonyosan, amúgy is egy másodperccel sem kívántam tovább egy légtérben lenni egy ilyen puhatestűvel így jöttem haza nézni. (Ja, mint kiderült a csomag 150×195 mm, viszont 30 mm vastag.)

És majdnem nem hazudott. Ez olvasható a Magyar Császári és Királyi Posta regulájában:

„6.2. A kézbesítés általános szabályai

2/A) A Posta a méretei miatt levélszekrény útján nem kézbesíthető (maximális méret 324x229x24 mm), címhelyre címzett nemzetközi viszonylatú, nem könyvelt postai küldeményt a címében feltüntetettől eltérő helyen – a címhelyen történő kézbesítés megkísérlése mellőzésével –, a 12/A) bekezdésnek megfelelően hátrahagyott értesítő alapján a címhez rendelt, kijelölt kézbesítési ponton is kézbesítheti.”
(Kiemelések tőlem.)

Ízlelgessük egy picit. Ez azt jelenti, hogy a posta többet nem hajlandó kézbesíteni semmiféle külföldi, nem ajánlott küldeményt, lévén ezek az esetek 99.99%-ban valamelyik méretbe nem fognak beleférni. Ez nem levélküldeményre vonatkozik, hanem minden fajta külföldi küldeményre (melyek amúgy nem [nagy méretű] csomagok, mert azt a posta intelligencia alapon leválasztott másik része, az MPL kiszállítja).

Természetesen nem az szerepel az ÁSZF-ben, hogy nem fogja kézbesíteni, hanem az, hogy ha akarja, akkor nem kézbesíti. És ha akarhatja nem kézbesíteni, mi a francért kézbesítené? Kurva anyját annak az ügyfélnek! Emelje már meg a seggét és fáradjék bé a postapalotába, állja ki a sorát, kis papírkájával, és ne ringassa magát abban a kurva illúzióban hogy a 21. század digitális korában él!

És azt a Vezető Véglény már csak odavetette, hogy „há' me' annyi lett a külföldi küldemény hogy má' nem fért a postásba, ezér' változott fél éve vagy mikor má'.” Értem én, dolgozni kellene bazmeg, mert azt hiszi valaki hogy ha fizet a postai szolgáltatásért, akkor a posta szolgáltat! Hahaha! Naggyon vicceskének teccik az ügyfélnek lenni!

Magyar Posta. Itt az új szlogen: „Nem tesszük meg, mert megtehetjük!”

Kurva Anyádat Postai Ügyfél

Szerteszana²

grin agymenései