Szerteszana²

grin agymenései

Egy Muszlim véleménye

2015-11-16 22:42 írta grin

A fordítás eredetijét egy muszlim, Dulaiman Daud írta, és Tim "wait but why" Urban postolta tovább, ahol rátaláltam. Ez egy ember véleménye, de legalább nem lehet azzal vádaskodni hogy széplelkű európai liberálbolsevik kisebbségi vélemény, a lelátóról bekiabálva.


Egy Muszlim véleménye

Meg akarom köszönni minden jóakaratú nem-muszlimnak, akik a párizsi támadások másnapján folyamatosan felhívják a figyelmet arra, hogy ezeket néhány elferdült lelkű kisebbségi ember hajtotta végre. A terroristák célja, hogy gyűlöletet és ellentéteket szítsanak; azzal, hogy nem hagyod magad megakadályozod a terveiket.

De mint muszlim azt akarom mondani [nektek, muszlimoknak] hogy bár ne hangsúlyoznánk ki olyan gyorsan hogy ennek semmi köze hozzánk. Bár én soha nem öltem meg senkit és családom semmilyen tagja sem folyamodott soha erőszakhoz, a radikalizmusnak nagyon is köze van az iszlámhoz. És a jószándékú tolerancia jegyében ezt nem észrevenni még tovább rontja a problémát.

Az ISIS egy muszlim szervezet és egy Iszlám probléma. Hadd mondjam még egyszer hogy teljesen világos legyen. Az ISIS egy muszlim szervezet, és egy rákos daganat az Iszlám szívén. És a probléma nem fog elmúlni addig míg a muszlimok szembe nem néznek ezzel.

Az ISIS támadói „Allah hu'akbar!”-t ordítanak támadásuk alatt. Az ISIS tagjai a Korán verseit idézik hogy igazolják a nemi erőszakot és a nők szolgasorba taszítását. Az ISIS katonái megölik az archeológusokat, a homoszexuálisokat vagy azokat akik nem térnek át az iszlám hitre mert szetségtörőknek bélyegzik őket.

Nincsenek az ISIS-ben keresztények. Nincsenek buddhisták, zsidók, pogányok, taoisták, vudu hívők, katolikusok, wicca hívők, hinduk vagy akár szcientológusok az ISIS tagjai között. Az ISIS egy muszlim szervezet és az Iszlám nevében ölnek.

Tehát ne mondd, hogy az ISIS tagok „nem hithű muszlimok” vagy hogy „nem is igazán muszlimok”. Mint bármely nagy szervezet, az ISIS is sokféle emberből áll. Ott van valóban a céltalan, nyugtalan tinédzser aki életében soha nem tett semmi jelentőset és szíriába utazott, mert máshol nem talált munkát magának és amúgy sem tudja hogy a Koránt jobbról balra vagy balról jobbra kellene olvasni. De ott vannak az ájtatos szakemberek, üzletemberek, akadémikusok akik előlről-hátulról ismerik a Koránt, minden nap imádkoznak, magához húzta őket a radikalizmus és őszintén hisznek abban hogy az Iszlám Állam harcának célja egy nemes cél. A „kalifának” nevezett Abu Bakr Al-Bagdadinak doktorátusa van Iszlám vallástanból.

Ha tehát érzed hogy muszlimokat nyomnak el vagy ölnek muszlim államokban akkor pont ugyanígy fel kell háborodnod az ISIS tettei miatt. Ők több muszlimot öltek meg Irakban, Szíriában és Jordániában mint az egész USA hadsereg. Többet ártottak az Iszlám nevének és tiszteletének mint bármilyen nyugati ország. Az ISIS az Iszlám legnagyobb ellensége, nem pedig az USA, Izrael vagy Franciaország, Németország vagy az Oroszok.

Magunkénak kell tekintenünk ezt a problémát. Be kell ismernünk, hogy ez egy vallási probléma és fel kell frissítenünk a világi állam iránti elkötelezettségünket, mely minden vallást egyenlőnek tekint. Egész életemben hittem a világi államban és minden egyes eltelt nappal erősebb ez a hitem. A vallás nem szabad hogy egy nemzetet irányítson. Semmilyen vallás, semmilyen nemzetet.

Az ISIS nem Amerika problémája, nem a Briteké, nem a Franciáké. Az ISIS nem Szíria vagy Irak problémája. Az ISIS a muszlimok problémája. És ha ezt nem tudod belátni akkor nem te sem vagy jó muszlim.

Sulaiman Daud, Nov 14, 2015.

Lásd még

* From Muhammad to ISIS: Iraq’s Full Story

Egy Muszlim véleménye

Szerteszana²

grin agymenései