Szerteszana²

grin agymenései

Mindig van lejjebb

2014-10-21 22:16:54 írta grin

Igen, Mi Magyarok (a Kétharmad) internetadót akarunk. Kint van a parlament oldalán (52. oldal) a tervezet. Igen, a Bölcs Vezéreink ezt 150Ft/GB mértékben gondolták nekünk megfelelőnek.

A felületen ez csak annyit jelent hogy megszűnik a korlátlan internet, megszűnik a nem forgalommért internet, megszűnik az olcsó internet, az internet ára a mostani külföldi mobilnet nagyságrendjébe fog esni. Megszűnik az IPTV, a netes telefonok, a skype, viber meg a többiek. Megszűnik a mobiltv. Vélhetően megszűnik az internetes reklámpiac, mivel a szolgáltatók szűrni fognak mindent ami után fizetniük kellene.

De ez, mint mondtam, csak a felület.

A piaci szolgáltatók nagy része tönkre fog menni. Ezt a különadók és ágazati adók elindították, de lehet fokozni a végtelenségig. Az Állam ezen szolgáltatókat népiesen szólva szarér'-hugyér' meg fogja venni kilóra, és lesz egy darab Nemzeti Internetszolgáltató ZRt., ami közvetlenül a Párt irányítása alatt fog állni. Innentől törvény sem kell, egyszerűen szerződésben lesz kikötve hogy mit szabad és mit nem. A Nemzeti Tűzfal már elkezdődött, és amúy is kelet fele nyitunk, nézzetek Kína irányába.

Az interneten az emberek túl sokat beszélnek, túl sok mindenről tudnak, ezen lehet változtatni.

Természetesen a Nemzeti Internetszolgáltató nagyon költséges lesz, ezért az internet ára is elég magas lesz, sokkal magasabb mint egy esetleges adó után. A legtöbb ember nem fogja tudni megfizetni, így kikerülnek ebből a szennyes információáramlásból, hogy a tájékozódásra a vegytiszta Magyar Nemzeti KözTelevízió adjon nekik kizárólagos lehetőséget.

Nem az a kérdés, hogy most annyira jól megy-e nekünk hogy ezt is ki tudjuk-e zsebből fizetni. Nem is az a kérdés, hogy a világtrendekkel szemben megy az illiberális unortodox politika.

A kérdés az, hogy megengedjük-e az államnak hogy tönkretegye a magyar internetet, ami nem egy webes unaloműző csupán hanem egy államilag szinte kontrollálhatatlan hírforrás. Mert az informált emberek maguk tudnak dönteni, vagy legalábbis esélyük van rá.

Vagy megyünk vissza a középkorba.

Mindig van lejjebb

Szerteszana²

grin agymenései