Szerteszana²

grin agymenései

Vettünk egy email címlistát és most spammelünk

2013-03-26 10:52:05 írta grin
Tisztelt Cím!

Kapcsolódva az Önök által küldött
[...]
emailhez, melyben jelezték, hogy az email címem megvásárolt címlistából származik legyenek szívesek részemre haladéktalanul megadni, hogy honnan vásárolták a címlistát (a cég neve, telephelye, kapcsolattartó adatai, ha ismert akkor adószáma vagy cégjegyzékszáma), mikor, milyen összegért. Legyenek szívesek közölni minden olyan egyéb jellemzőt vagy adatfajtát melyet esetleg az email címeken túl ezen vásárlással megszereztek. Legyenek szívesek pontosan megadni azt is, hogy ezen email címekhez a megvásárlásuktól számítva milyen személyek férhettek hozzá, illetve azokhoz milyen cégek (beleértve alvállalkozókat vagy megbízott cégeket) juthattak hozzá. (Egyelőre nem terhelném Önöket a törvény 15.§ (2) pontja szerinti adatnyilvántartási és adattovábbítási nyilvántartás kérésével.)

Az adataim töröltetéséről később intézkedem. A NAIH bevonásának formájáról válaszuktól függően döntök.

Ezúton tájékoztatom Önöket hogy az Önök által megvásárolt címlista törvénysértő: megsérti az 2011. évi CXII. törvény (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) 4.§ (1), 5.§ (1)(a), 20.§  pontjait.

A kérésem alapja a fent említett törvény 14.§. (a) pontja. Bár az illeglis adatkezelés miatt Önöknek is kártérítési kötelezettségük áll fenn (23.§ (1)) de természetesen lehetőség van a jóhiszeműségük megfontolására. Különös tekintettel akkor, ha Önök is megteszik a feljelentést a cég ellen.

Természetesen remélem, hogy ez a kis affér segít Önökben tudatosítani hogy a spammelés miért nem biztos, hogy kifizetődő (és reméljük, hogy nem csak a kártérítési összeg miatt).


Ezen levél megérkezéséről kérnék egy visszajelzést, valamint kérem, hogy válaszukat a törvény által előírt 15 napon belül megküldeni szíveskedjenek.

Tisztelettel,
(magánszemély)

Vettünk egy email címlistát és most spammelünk

Szerteszana²

grin agymenései