Szerteszana²

grin agymenései

Helyzetjelentés, november

2012-11-16 11:39:38 írta grin
Na nem mintha történt volna valami, csak gondoltam említem.

Az egyik, hogy a blogot visszaszíneztem – végre – ciánkékre (türkiz, akinek jobban tetszik), valamint a betűkészletet lecseréltem egy kellemesen olvasható de nem unalmasan kinéző Titillium Web nevű, az Accademia di Belle Arti di Urbino által készített fontra (hosszas huza-vona után TRf atyácskával, aki vizuális lelki terrosegítséget nyújtott a témban). Akinek száz évnél fiatalabb ám grafikus borzolója van, és a blogot is ezzel nézi, az vélhetően látja, hogy a betűk mások, remélem tetszik. Mindenki másnak pedig scheißegal.

A másik, hogy elképesztő micsoda lelkesedéssel nyomják a spammerek a szemetjüket a blog spam gyűjtőjébe: 2-3 percenként jön (és törlődik) egy spam „trackback” (link spam) ahhoz képest, hogy ezt a blogot kb. huszan nézik (és ebből legalább 10% el is olvassa, ami statisztikailag engem meg a hű asszonyomat jelentené, de ő nem feltétlenül, sőt, viszont too much detail); így rövid de hatékony utat tettem a spamvédelem körül (mert a nem állapot hogy pazarolják a drága biteket), így most elsőre kicsivel lassabban jön be a weblap a dnsbl ellenőrzések miatt, viszont a spamek megálltak. Valamit valamiért.

Politikai vonalon érdekesség lehet esetleg a Magyar Kalózpárt hivatalos megalakulása és bejegyzése, az alapelvek jók, a lelkesedés adott. Szerzői jogi reformot, valódi képviseleti (vagy akár likvid) demokráciát, satöbbit.

Amúgy köszönöm kérdéseteket, jól. :-)

Helyzetjelentés, november

Szerteszana²

grin agymenései