Szerteszana²

grin agymenései

Napi Dr. Hírek

2012-03-28 12:40:58 írta grin
Lemondott az ARTISJUS elnöksége. Indoklásukban kifejtették, hogy most, hogy a „másolás” nem „lopás”, hanem „elismert szakmai teljesítmény” nincs többé szükség a maffiamunkájukra, és üdvözölték a kormány bátorságát a szerzői jogok alapvető megváltoztatására. A ProArt megszűnése jövő hét elején várható, a szerzői jogi hivatalok és szervezetek megszűnéséről és végelszámoltatásáról május végéig dönt a Párt központi bizottsága.
Orbán Viktor leiratban értesítette a WIPO-t Magyarország nemzetközi szerzői jogi egyezményből való kilépési szándékáról, egyben rosszallását fejezte ki, hogy a világ még mindig ragaszkodik egy ilyen idejét múlt rendszerhez, ahol nem a valódi szabadságot biztosítják hanem a fejlődést, előrehaladást hátráltatják a legnagyobb gazdasági szereplők érdekei szerint.

Letölthető az Országos Széchenyi Könyvtár teljes digitális anyaga péntektől - jelentette be Giro-Szász András egy sajtótájékoztatón. A kormány elő akarja segíteni a fiatalok diplomához jutását, hogy Magyarország a kilencésfélmillió doktor országa lehessen.

Másolási napot hirdetett a Fidesz és az LMP közös nyilatkozatában. Ezen a napon a Szabadság téren felállított nyilvános számítógépekről és nyílt wifi állomásokról több mint 450 terabyte digitális anyagot lehet szabadon lemásolni, beleértve az elmúlt 50 év filmjeit, az országban az utóbbi 10 évben kiadott könyveket valamint több, mint 120 ezer zeneművet. A rendezvény védnöke Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök.

Napi Dr. Hírek

Szerteszana²

grin agymenései