Szerteszana²

grin agymenései

A fán termő pénz esete

2011-11-14 08:18:51 írta grin
Megint a hang a rádióban, most éppen az EVA a téma, hogy nem fehérítette a gazdaságot, és nem javította az adómorált, és amúgy is bullshit meg bullshit meg bullshit.

Nem is ez a lényeg, hanem hogy aszongya a vezértróger:
Az EVA kivezetésével igazából nem jár rosszul senki, ez nem megszorítás, majd azt mondja, hogy az adórendszert át kell alakítani igazságosabbá, majd azt, hogy EVA helyett kell egy helyettesítő adó, majd azt, hogy de ez persze nem 2012-ben, hanem 13-ban, esetleg.
Majd azt mondja, hogy a megszüntetésből 50 miliárd (vagy tetszőleges) plusz bevételt várnak.
Hogy a bőr hűljön rád meg az elvtársaidra! Hát mit gondolsz, te vezérbarom, honnan a büdös jó életből fog az az 50 milliárd a zsebetekbe kerülni? A fán fog megteremni, ti meg csak könnyedén felnyúltok és leszüretelitek, mint a nyugdíjkasszát? Vagy netán a jézuska fogja hozni, mint a különadókat, a mennyországból?

Nem, te varjaknak nagy barátja, nem. Az a pénz a vállalkozó bácsik és nénik zsebéből fog eltűnni, és onnét fog szépen átdzsalni a te mocskos kis mancsodba. Az a pár milliárd szépen eltűnik a gazdaságból, és szépen – ahogy gondolod, varázsütésre – megjelenik a kormány malacperselyében. Nem megszorítás ez sem, csak éppen elveszed attól, aki dolgozik.

De neked ez sem elég, mondod tovább, hogy majd milyen jó lesz a vállalkozóknak, amikor majd az adórendszer végre nem veszi ki a megdolgozott pénz nagy részét a zsebünkből. Persze nem most, hanem leghamarabb egy év múlva. Vagy kettő, vagy sem.

És azalatt az egy év alatt, Béláim? Mit fog csinálni szerinted az a cég, átmegy sztázisba? Átlép az asztrális létsíkra és lebeg? Vagy az a terv, hogy dögöljön meg az a vállalkozó, alig fizet adót, pusztuljon a férgese? Vagy még inkább – a számlagyárak felvirágoztatása mellett – menjen csak az a cég Szlovákiába, vagy akárhova külföldre? Hatalmas ötlet, Béláim! Ha-tal-mas!

És azt mondja ez az észtől roskadozó vezértetű hogy „az EVA nem fehérítette a gazdaságot”. Én komolyan nem tudom, hogy ezek a hazugságra tenyésztett előgerinchúrosok ennyire elszakadtak a valóságtól, ennyire jó az anyag, vagy pedig olyan lazán és szemrebbenés nélkül képesek már hazudni, hogy magukat is becsapják? Bizonyosan nem ebben a vilgában él az ilyen elmeháborodott, mert valahogy nem sikerül meglátnom a párhuzamokat a tapasztalásom meg a mondanivalója között. Bizonyosan van, aki az EVA-val is tudott sumákolni, nahát, eddig is sumákolt, semmi nem változott. De azok, akik eddig kénytelenek voltak hajlított igazságot adózni és most egyszerre végre nem azzal teltek a napjaik, hogy na éppen mikor kell megint megtudni hogy a legálisnak hitt adócsökkentés tulajdonképpen nem az, hogy a napjaik azzal teljenek, hogy kettő potenciális apeh belekötés-megbírságolás helyett megint ötszáz legyen… gondolod, te híg agyú hordószónok, hogy a normális embernek (amilyen te nem vagy) nem éri meg jobban aludni ahelyett, hogy a te baromállat „egyszerű adórendszeredet” kerülgesse éjjel-nappal, folyamatos stresszben, ha ma éppen miért fog bírságot kapni? Gondolod? Szerinted mi az a „kifehérítés” a gazdaságnak a? Nem a gatyád mosása, te észkombájn. Nem a hypózás, senki nem mondta? Hanem az, hogy a vállalkozó azt vallja be, amit csinál, és nem viszik el több mint a felét és mégis nyugodtan alszik, mert egyszerűen és tutin azt csinálta, ami le van írva, nem lehet belekötni. Hát ez, látom, most döbbent arccal csodálkozol, mert a Vezér nem ezt mondta neked. Hát, nem mondom hogy jóreggelt, mert neked az nem jár.

Addig is a vállalkozó, akinek vannak költségei de azokat nem tudja elszámolni (igen, te görény; mit érek azzal, ha elszámolom a költséget és ezzel ötször annyi plusz adót kell befizetnem azért mert „céges” lakásom, „céges” autóm, „céges” mittoménmim van), vagy tönkre megy (leginkább), vagy nekiáll ismét adót csalni (kiváló) esetleg külföldre megy, vagy ha tudja, akkor ezt tovább hárítja, na kire? Na vajon kire?

Hát a honpolgárokra, kedves géniuszaim, mert az élet attól nem lesz olcsóbb, mert nektek elkopott az auditokban a szőnyeg és ezért új autót kell venni.

A fán termő pénz esete

Szerteszana²

grin agymenései