Szerteszana²

grin agymenései

A csoda, Csoda, CSODA!

2009-11-17 13:39:53 írta grin

Legyek hát én az egyik (első?), aki világgá kürtöli a hírt, melyre könnybe lábadt szemem, és annyira elérzékenyültem, hogy pelust kellett cserélnem, és egyáltalán, ismét megrednült a világ reménytelenségébe oltott hitem.

Az Adobe majdnem két év múlva kijavította a linuxos flash lejátszójában azt a hibát, amitől nem lehetett ékezetes betűket írni. A hiba bennfentesek körében csak a szerény FP-40 néven futott, ami azt jelenti, hogy a hiba sorszáma 40-es volt (most 3181-nél tartunk).

Jó, most nézel, hogy mi van? De ha tudnád, hogy a flash az az izé, amikor a weblap izeg-mozog, de legfőképp amikor egy weblap okosságokat, mindenféle trükköt és hasonlót próbál csinálni, na az általában - mostanában - flash. És ez a tetű csodaprogram tartalmazott egy olyan hibát, hogy Linux alatt nem lehetett semmilyen ékezetet normálisan beírni. Krixkrax jelent meg. Több, mint egy éve. Emiatt sok olyan weblap, ami flasht használt, és azt akarta, hogy magyarul (vagy bármilyen nyelven ami nem angol) begépelj valamit, az használhatatlan volt, vagy lehetett angolul használni, mert ott nincsenek ékezetek.

Ez nem bosszantó hiba volt, hanem irritáló, dühítő, szájhabzó. Gyakorlatilag magyar flash weblapok, amikbe beírni lehetett, használhatatlanok voltak. A Flash nem open source, így a hibát csak az Adobe tudta volna javítani. És most, MOST MOST tarará... a béta verzióban működnek az ékezetek.

Itt: labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html

Még csak béna, izé, béta, de működni látszik. Ááááá nem is hiszem el. Zsepi!!

A csoda, Csoda, CSODA!

Szerteszana²

grin agymenései