Szerteszana²

grin agymenései

Spam: ha nem látod, klikkelj

2009-10-13 10:40:31 írta grin

Csak említem, ha valaki még nem tudná, látná vagy fogná fel, hogy egy új ötlet használata divatos mostanában a spam-ek világában, hogy a gyanútlan lusert rávegye, hogy ráklikkeljen a vírusos/trójai tartalomra.

A levél bármit tartalmazhat, legtöbbször "kaptál egy üzenetet", "fontos újdonságok az XYZ cégtől", "leveled jött", "kaptál egy animációt", "XYZ barátjának jelölt" és hasonlók, és a képek helyén "törött" (üres) linkek, és alatta egy felirat:

Ha nem látod a képeket, akkor (másik változat szerint: a leveleződ blokkolja a képeket, ezért) klikkelj az alábbi linkre, hogy látszódjanak.

Ötletes, mert a luserek megszokták, hogy a levelezők nem jelenítik meg a képeket (amikkel a spammerek ellenőrizni tudják amúgy egy cím működőképességét, hogy aztán "ellenőrzött" spamlistákba tehessék), és nem bírják ki képek nélkül... és ráklikkelnek, boldogan installálják a vírusprogikat, és boldogan spammelnek, támadnak, estébé.

Szóval ne akarjátok megnézni a képeket a linkre kattintva, mert nem képeket fogtok kapni. (Tudod, a sarki lánynak se higyj, hogy szerelmet fogsz kapni; amit kapsz, azt nem az idő, hanem antibiotikumok gyógyítják... :-))

Spam: ha nem látod, klikkelj

Szerteszana²

grin agymenései