Szerteszana²

grin agymenései

Giga-arrogáns reklámspammer

2009-05-28 10:36:36 írta grin

A reklámszakembereknek nevezett, többnyire ingyenélő banda időnként előáll újabb és újabb hajmeresztő ötletekkel. Nincs messze az a nap, amikor egy gépfegyverrel tömegmészárlást rendeznek a büdipesti Hősök terén csak azért, hogy a hír kapcsán megemlítsék, hogy a tömeggyilkos a Pénzmag Kreatív Stúdió alkalmazottja volt, ahol az exkluzív igényeknek is megfelelő dizálynnal tudnak vécépapírt és zsebkendőt tervezni, valamint vállalnak költséghatékony altesti bedolgozást is.

Majdnem hasonló ötlettel állt elő a brilliáns deepskeye nevű társaság: küldjön mindenki lánclevelet, amiben a weblapjukat reklámozzák! Ha elég embernek körbeküldöd, akkor nyerhetsz akár N forintot is!!!!

Mint azt már több, mint 10 éve tudjuk: körleveleket csak a hülyék küldenek tovább, így egyértelmű, hogy ez a reklámkampány kiket céloz meg. Azokat akik akár saját megítélésük kárára (ti. az összes ismerősük előtt hülyét csinálnak magukból) reklámoznak egy céget úgy, hogy azért ráadásul egy fillért sem fognak kapni.

De nem akarok negatív lenni, így felvázolnám a lehetséges közreműködés módját a céggel:

  1. A magar törvények szerint a magánszemélyeknek küldött kéretlen reklámüzenetek („SPAM”) törvénysértésnek számítanak.
  2. Amennyiben valaki ilyet küld, az 50.000-től 500.000 Ft-ig terjedő bírsággal sújtható.
  3. Így javaslom, hogy ha nem közeli barátodtól kaptad a levelet, akkor jelentsd be az NHH-nál, mint spammert. Egyben jelentsd be a deepskeye-t, mivel a spamet ők indították.
  4. Egyben jelezd neki, hogy ha nem akar 500.000 forintot biztosítani az államnak a gazdasági stabilitás megteremtéséért, akkor jelentse be azt, akitől kapta, valamint a deepskeye-t, mivel a spamet ők indították. A fizetést személyesen elkerülheti, ha polgári pert indít a deepskeye ellen, mint pl. felbújtó, illetve mint aki őt fondorlatos módon törvénysértésre vette rá.
  5. Ha elég panasz érkezik, akkor a deepskeye a felajánlott jutalmat kis pénzmaggal megtodva fizetheti be az államkasszába, hozzájárulva az általános jóléthez, és remélhetőleg ezzel el is tűnnek a hazai spammerpiacról.

Barátok esetén lehet kizárólag a deepskeye-re szorítkozni a bejelentéssel.

És az ilyennek a hóhér legyen az utolsó pajtása.

Giga-arrogáns reklámspammer

Szerteszana²

grin agymenései