Szerteszana²

grin agymenései
Archívum November 2008

Meleg szeretet

2008-11-14 11:01:00 írta grin
Nagymama vigyáz a két gyerekre, apa dolgozik.

Bálint ordít vagy 10 perce, na jó, megnézem mi van. Szobájából jön, biztos aludt és felébredt. Ajtó kinyitására kidől a meleg, ránézésre vagy 30 fok. Gyerek feje vörös, ordít. Kiveszem, lemegyek, nagyszoba termosztát 28 fokra csavarva, fűtővíz forráspont közelében.

Kérdezem - megvallom, kissé barátságtalan arccal - hogy miért kell a lakást 28 fokra fűteni (nem mondom, hogy mennyiért, gázzal), nagymama kissé rezignáltan, hogy ugye nem képzelem, hogy ő beállította, hiszen nem is ért a termosztáthoz. Mondom nem, ezt nem gondoltam, Máté viszont igen, és mi nem szoktuk hagyni, hogy azzal játsszon.

Visszatekertem 21 fokra. Mély levegő. Kifúj. Beszív. Kifúj. Relax. Everything's under control.

Válság, pánik, emberhalál

2008-11-12 10:14:59 írta grin
Sokan írnak a gazdasági válságról, recesszióról, és nem is szeretnék ebbe az izgalmas és jól jövedelmező médiatémába beszállni, de kikívánkozik belőlem az, amit egy blog kapcsán gondolok.

Ez a bizonyos blog felkészülés címen próbál segíteni a „kisembernek" abban, hogy mire számítson a válság közepén. Szemelvényezek a bejegyzésből és a kommentekből:
  • 1 havi élelem, és az ehhez szükséges független főzőeszközök
  • néhány hektó víz
  • megfagyás elleni eszközök
  • zseblámpa, elemhegyek, elsősegélyláda, túlélőkészlet
  • ne vegyél semmi értékeset
  • ha kövér vagy: fogyj le, ha sovány: hízzál
  • legyen saját termő kerted, dobd ki a virágaidat
  • harci kutya, gázpisztoly, légpuska
  • dugi élesfegyverek
Persze senki nem tudja, hogy mi lesz, de ez a kép egy teljes anarchiát, gyakorlatilag egy háborús állapotot feltételez. Nincs áram, gáz, üzemanyag, élelmiszerek, víz, közbiztonság.

Arra gondolnék, hogy talán ez még nem kellene, hogy egyenesen következzen abból, hogy a gazdaság várható teljesítménye jövőre -1% körül lehet (ez a minimum a nálam okosabbak szerint). Meg arra is gondolnék, hogy nem lévén jósok, mégis kinek érdemes hinni akkor, amikor a kormányzat nyilván nem publikálhat olyan prognózist, ami pánikolt kelthet, és így az ő információi, sőt, a hivatalos információk soha nem tartalmaznak worst-case eseteket; de tudjuk, hogy mindig vannak emberek, akik óvóhelyet építenek, 1 évnyi hideg élelemmel és ólombetétes alsóban és alufóliával bélelt sapkában járnak.

Én azért remélem, hogy a valóság valahol a kettő között lesz, és a nehéz gazdasági helyzet nem csap át hiánygazdaságba és anarchiába. Nagyon remélem, hogy nem lesz szükség egy havi konzervre és vízre, és a tűzifára, hogy fűtsünk.

Vagy...?

Jó realitásérzék

2008-11-10 10:09:09 írta grin
Mr. Abdullah Imdubalmah már több ezerszer meghalt, és hagyott rám, mint távoli rokonára 50 milliárd dollárt, kb. havonta háromszor, de azért az emberek kezdenek gyanakodni, hogy
  1. lehet hogy mégsem rokonom egy nigériai diktátor, és
  2. lehet hogy ennyi adakozó milliárdos elhunyt diktátor rokonom nincs is.
De a scammerek (akik spam segítségével pénzt keresnek az ostobákon) alkalmazkodnak, és most egy komoly szociológiai alapokkal rendelkező alemberfajt választottak: a vallásos embert.

Most már nem egy őrült milliárdos diktátor rokon jön, hanem egy mélyn vallásos szent milliomos ember, aki bevallottan sosem hallott rólam, de Isten (vagy Jézus, vagy Allah, vagy Ahuramazda vagy épp aki ügyeletben van) azt mondta neki, hogy PONT NEKEM adjon több millió dollárt. Sokkal hihetőbb, ráadásul heti 4-5 vallásos ajánlat csak azt mutatja, hogy Isten (Allah stb.) NAGYON szeret, és sok helyről küld pénzt.

A levél, nevess rajta te is.



From: "Faith Isaiah" <faithisaiah@centrum.sk>
To: unlisted-recipients:; (no To-header on input)
Subject: God's message
Date: Fri, 11 Jul 2008 11:25:58 +0200
X-Mailer: Centrum Mail 1.0

God's message
Dearest in the Lord,


Understand that religion is not Christianity. The Spirit of the Lord is upon you, because he has chosen you to bring good news to the poor. He has sent you to proclaim liberty to the captives and recovery of the sight to the blind, to set free the oppressed and announce that the time has come when the Lord will save his people. The Lord said to Joshua, "What I do today will make all the people of Israel begin to honour you as a great man and they will realize that I am with you as I was with Moses (Joshua 3 V 1). What our God will use you to do in your country will make people to know that God is with you and has bring you into the country to bring changes to the helpless once. The question now is that, are you ready to perform his service? Will you be capable to pay the price of Fear because when fear controls your life, it will reduce the ability of God in your life as well paralysis your future.

In brief introduction, my name is Mrs. Faith Isaiah, a widow suffering from cancer married to Late Mr. Isaiah without a child in our 18 years of marriage. Being considering my present health situation, I decided to donate the only funds 1,470,000 American dollars that I inherited from my beloved late husband which is still with the bank he kept the funds under their custody. To be honest with you, I don't know who you are and have never seen you in my life but I believe in the directives of the Holy Spirit because he does not lie. Are you ready to be faithful to the trust our God has putting in you? Our living God will richly bless your labours and endeavours to work for His Kingdom with your entire honest and faithful mind. Please always be putting your sister in prayers for more strength of the highest God upon my life, and will be looking forward for your quick reply on this address (faithisaiah@vipmail.hu) for a proper confirmation of your readiness to carry on this service that will lead to good news to the poor.


Yours beloved sister in Christ Jesus,
Mrs. Faith Isaiah


Archívum November 2008

1

Szerteszana²

grin agymenései