Szerteszana²

grin agymenései

Parkoróhadékok

2008-11-21 09:03:30 írta grin
Tudom én égóta, hogy a fővárosi parkolótársaságok nagy része görényalmokból lett összeválogatva, mégis ki- kinyílik a bicska, amikor nap mint nap szembesülök égbkiáltó pofátlanságaikkal.

Még azt sem mondhatják, hogy csak valamelyikre pikkelek, mert nem tudom, melyik spermalehelletű társaságról van szó. Az eset épp a Keleti pú mellett volt, talán a gázműveknek van ott egy épülete, előtte parkoló, tele. Mellette utca, parkolási övezet táblával, tele. Kereszteződés másik végén a 4-6 sávos főút, értelemszerű megállni tilos táblával. Utána száz méterrel pedig valmilyen mittudoménmilyen kórház, ahova nyilván rengetgen mennek, előtte szabad parkolóhely soha nincs. Ez a kontextus.

Egyszerre két ordenáré parasztsághoz is volt szerencsém, amolyan "tetvek vagyunk, nem kicsit, nagyon" bemutatóként.

Ágyin. A kórházszerűség mellett van egy kb 6 méter széles (50 méter hosszú) üres, füves terület, mellette a járda, tiltó tábla sehol, számomra logikus, hogy azért van ott, hogy az oda igyekvők meg tudjanak ott állni, biztonságosan, a gyalogosokat sem zavarva. (Látható odavezető nyomsáv egy láthatóan felhajtásra kialakított útpadka felől.) Az ott álló autón kerékbilincs volt.

Dvá. Az elsőnek említett útkereszteződésnél a járda kb 4 méter széles minden irányban, ráfutva egy füves részre. (Tiltó tábla sehol, pontosabban megállni tilos az útra vonatkozva, ez meg a járda másik széle.) Autó ott áll (félig a járdán), rajta kerékbilincs.

Miről is van szó? Arról, hogy a tetvek fetesznek egy bilincset egy (sok, mint a környékbeliek elmondták) szabályosan parkoló autóra. Mitől szabályos? Mert nincs tábla, ami a füvön, járdán vagy az adott részen tiltaná a parkolást, és a KRESZ (1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet) szerint az autó mellett kell 1,5 méternek maradnia (40.§ (8) bek) a gyalogosok számára (itt maradt kb 2.5m minden irányban a második, 3-4 m az első esetben).  Ez eddig nyilvánvaló.

Azonban a spermalehelletűek tudják, hogy az átlagember nem hord magával KRESZ könyvet, sőt, nincs is nagy gyakorlata a szabályok idézésében, valamint ha mégis próbálkozik, akkor első fokon ők maguk elutasítják a kérést. Az átlagember ekkor feladja, bukott 14000 Ft-ot, kalap, kabát, mehetünk.

Ha viszont rászánja azt a további 3500 Ft-ot, és beidézi az idevágó jogszabályt, lefényképezi a környéket, hogy tényleg nincs ott tábla, akkor jó eséllyel visszakapja a bilincs árát, az igazolható költségeit (telefon, taxi, akármi), késedelmi kamattal és a befizetett illetékkel együtt.

Ehhez két dolog kell:
  1. Biztos legyél abban, hogy nem szegtél szabályt. Előtte megkérdezheted ügyvéd ismerőseidet, ha nem vagy benne biztos, vagy bennem nem bízol (és én sem bíznék).
  2. Vasidegek, mert mindenki úgy fog tenni, mintha neked nem lenne igazad, és neked nem lenne esélyed. Van esélyed.
Hogy miért meséltem el ezt... mert én így szedtem vissza a bilincs árát (sajnos a taxiszámlát nem tettük el), az illetéket, de még a 786 forint késedelmi kamatot is. Tartott ha jól emlékszem másfél évig, 3 levél kellett hozzá, és 3500 Forint. Le is van dokumentálva (égbekiáltó rohadék levelekt írtak), igyekszem ide feltenni.

Mert arra számítanak, hogy meg tudnak félemlíteni, hogy el tudnak ijeszteni, hogy nekik több jogtanácsosuk van, mint neked hajszálad. Ne hagyd magad.

Parkoróhadékok

Szerteszana²

grin agymenései