Szerteszana²

grin agymenései

Rendőreim, amikor sietnek

2008-10-31 14:05:18 írta grin
Kaptam ma egy emailt, mivel véletlenül kezembe került egy papír múlt héten, és gondoltam rákérdezek, és írtam a rendőrségnek egy érdeklődést. A válasz.

Tisztelt *** Úr! 
 

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz elektronikus úton eljuttatott beadványával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom. 

Panaszában sérelmezte, hogy a 2005. december 15-én a BRFK Központi Panaszirodáján tett bejelentése alapján indult eljárásról nem kapott tájékoztatást. 

Tájékoztatom, hogy a bejelentést a BRFK Hivatala 2008. december 19-én továbbította a további eljárásra illetékességgel rendelkező BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz. 

A kapitányság megállapította, hogy a bejelentés alapján sem szabálysértés sem bűncselekmény megalapozott gyanúja nem merült fel, ezért annak irattározására intézkedett.

Ön, mint bejelentő részére értesítés küldése az ügy előadójának kötelessége lett volna, aki időközben nyugállományba vonult, ezért vele szemben fegyelmi eljárás nem indítható. 

Az értesítés elmaradásáért elnézését kérem, egyben tájékoztatom, hogy a *** (a bejelentéssel kapcsolatos néhány info)
 

B u d a p e s t,   2 0 0 8.   o k t ó b e r  "         " 

      T i s z t e l e t t e l : 
 

      *** dr. r. ezredes

      hivatalvezető


Főként a dátumokra érdemes figyelni, de az is csillagos ötös, amit arra a kérdésemre válaszoltak, hogy jól tudom-e, hogy a bejelentés sorsáról legkésőbb 60 napon belül értesítést kellett volna kapnom. Amúgy nem volt semmi fontos, ez épp. De a fontos esetekben ugyanez történik: bűncselekmény hiányában az eljárás megszűnik. Ha ügyvéd adja be, gondolom tudja, mit kell beleírni, hogy ez ne történjen meg.

A tanulság: ha beadsz nekik valamit, 2 hónap múlva rákérdezni. :-)

Rendőreim, amikor sietnek

Szerteszana²

grin agymenései