Szerteszana²

grin agymenései

FireFox és a jelszavak

2008-10-09 10:36:53 írta grin
Néhány gondos weblap letiltja azt, hogy a jelszavakat meg lehessen jegyeztetni. Teljesen jogos, hiszen a világ tele van micro$oft internet explodert használó analfabétákkal, meg van még pár browser, ami notóriusan titkosítatlanul tárol jelszavakat.
A FireFox (IceWeasel, Shiretoko, ami épp a neve) nem ennyire sötét, és ha az ember értelmesen megadja a master password-öt, ami ráadásul legalább 8 karakter, kis- és nagybetű, számok, esetleg speciális jelek, akkor a FireFox a jelszót titkosítva tárolja, és így csak egy extrém bonyolult jelszót kell megjegyezni, nem százat.
Nagyon hasznos ehhez a "master password expire" addon is, ami 5 perc utánújrakérdeztetni a master password-öt, így az ott felejtett gépen sem fog senki garázdálkodni.

Tehát ebben az esetben elég biztonságosak vagyunk ahhoz, hogy felülbíráljuk a weblapokat, ami az alábbi bookmarklettel megtehető. Bemásolandó egy bookmark URL-jébe, és utána egyszerű rákattintással hívható.

javascript:(function(){var ca,cea,cs,df,dfe,i,j,x,y;function n(i,what){return i+" "+what+((i==1)?"":"s")}ca=cea=cs=0;df=document.forms;for(i=0;i


FireFox és a jelszavak

Szerteszana²

grin agymenései