Szerteszana²

grin agymenései

Számítógépcsereberefogadom

2011-06-06 08:23:07 írta grin
Lecseréltem a számítógépem. Pontosabban frissítettem, mert már lassan iksz éves (ahol iksz egyenlő tetszőleges, kettőnél nagyobb szám, jelenleg talán öt), és már annyi memória kellett volna bele, ami nem fért, meg amúgy is a feszültségszabályozó rész gyanúsan hideg volt, ez a régiek szerint annak a jele, hogy megszállták a dæmonok. Szóval fél évnyi lelki gyúrás után frissítettem.
Kéremszépen, műszaki lelkűeknek a specificationen (de már előre látom, hogy itt fogom mindig megkeresni, amikor elfelejtem):
  • alaplap Intel DH55HC
  • cpu Intel Core I5-760 („Intel Inside - Idiot Outside”)
  • memória (mert manapság már ennek is neve van…) Kingston KHX1600C9D3K2/8GX
  • video Zotac GT220 Zone Edition
A ház és a táp a régi (amennyiben a 3 hónapos táp az), a monitor meg egy ideje már Samsung SMBX2450.
Persze gyors, a régihez képest (12000 BogoMIPS helyett 22300), meg a 4 mag nyomja mint a meszes, meg halk is (egyelőre, még nem kapott igazi komoly terhelést). Ami igazán nyom rajta az a 8GB RAM, mivel már kezdett szűk lenni ennek a sok dög nagy memóriafalónak (de mondjuk az is igaz, hogy százezer feletti email meg 100 feletti www tab kezeléséhez kell). A video megy szépen, a hangja is okés (csak le kell húznom róla a belső hangszórót, mert nagyon viccesen kivezették rá a hangkártya PCM kimenetét, így hiába a fejhallgató, mindenki élvezi).
Amúgy tele van USB-vel (12 db), nincs benne IDE (0 db), és elő kellene kaparnom a soros porti csatlakozót is, amit láttam 5 éve valamelyik dobozban... mert azt nem adtak hozzá.
De, ahogy mondani szokták: eddig jó.

Számítógépcsereberefogadom

Szerteszana²

grin agymenései