Szerteszana²

grin agymenései

Paradicsom könyvmolyoknak

2009-05-28 07:30:59 írta grin

Tudok olvasni.

Sőt, szeretek, és így gyakran (mostanában időhiány miatt sajnos kicsit ritkábban) szoktam könyveket vásárolni. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tudok angolul, lehetőségem van a könyveket erdetiben olvasni, ami – tekintve a mai magyar állapotokat, ahol egy hat általánost végzett diszlexiás is lehet fizetett fordító, és most nem csak Németh Attilára (mobius) gondolok  – szinte az egyetlen módja a művek élvezetének. (Habár belátom, hogy néhány fordító munkáját kifejezetten tisztelem, mert kiválóan dolgoznak, de sajnos egyre kevesebben vannak, legalábbis a publikációk arányában.)

Emiatt viszont kénytelen vagyok külföldi könyveket vásárolni, és ennek legnyilvánvalóbb módja az internet. (Lehet itthon is sok könyvet kapni, de nem eleget, nem azokat és főleg nem annyiért.)

Eddig az Amazonon és a Barnes&Noble-nél vásároltam. Mindkettő normális áron adja a könyveket, viszont a szállítás rohadt drága és lassú. Mindig bosszankodtam miatta.

Nem is tudom már, hogyan találtam rá a BookDepository-ra. A lapjuk ugyanúgy ígér mindent, mint bármelyik másik: olcsó könyvek, gyors szállítás, stb. (Egy számunkra fontosabb dolog, hogy euróban számol el, és nem fontban, ami szerintem kifejezett előny.)

Viszont egy különlegességet tud: a szállítás ingyenes. Hmm. Ez nem működhet.

Rendeltem egy teszt könyvet, és az első meglepetés az volt, hogy olcsóbb volt, mint a már említett két helyen. Nem sokkal, de akkor is. Sőt, a készítők gunyoros poénjaként azonnal kiírta, hogy mennyibe kerül a könyv és mennyibe kerülne az Amazonon.

Szállítási díj nulla, ezt ígérték, ezt is mondja a checkout. Lássuk, klikk, fizet, pénz kártyáról eltűnik. Eddig jó.

Sajnos a rendszer magyarországra nem is próbálja megbecsülni, hogy mennyi idő a szállítás, azt mondja, hogy "egyéb helyekre" 7-14 nap. Jó, várjunk 2 hetet.

3 nap múlva a postaládámban egy csinos kis csomag ül, buborékos boríték, akkora, mint egy könyv (az Amazon hatalmas papírdobozokban postáz, amit kitömnk csomagolt levegővel, amit imádok kidurrogtatni, de akkor is csomagolóanyag és pazarlás, és nem fér be a postaládába), benne könyv. Ennyi.

Mindenkinek ajánlom, aki könyvet vásárol. Olcsó, hatalmas raktár, szállítás ingyen, szállítás gyors. Csoda.

http://bookdepository.co.uk/

Paradicsom könyvmolyoknak

Szerteszana²

grin agymenései