Szerteszana²

grin agymenései

Adóéspénzügyiellenőrzésihivatrallallalalala

2009-05-06 12:08:56 írta grin

Két sztori.

Один. SZJA apeh által kitöltve. Csak jóvá kell hagyni, az adózó élete egyszerű. Adat betölt abevjava. Ellenőrzés. 4 hiba. Ööö.... jó, ebből kettő triviális, ki kell tölteni hogy hova küldjék a lét. A másik kettő érdekes. Kitöltöttek egy mezőt, amiben van egy szám, de nem töltötték ki a hozzá tartozó másik mezőt.

Nézzük a helpet. Öööö... egyrészt a kis mező magyarázata értelme[zhete]tlen, másrészt a nagy mező kitöltéséhez kell a kifizető (munkahely) igazolása a befizetett egészségbiztosítás meg egészségügyi meg akármiről. Amit az elmúlt ezer évben soha egyik kifizetőtől sem kaptam. Most sem.

Jó, felhív a-pech. Kis mező micsoda? Azt nem tudják, próbálják, de nem. A nagy mező? Hát az igazolások alapján... De, mondom, nincs igazolás. - Kellene? - Persze. - De sose kaptam! - Öööö akkor lehet hogy kérni kell, ők kapnak pl. Ááááh mondom jó, hagyjuk.

Mi lenne, ha nem ők töltik ki, hanem én? Ja, hogy így is?

Два. Illetékfizetés, amit szintén a drágapech kezel. Szó szerinti idézet a levélből, de vegyél levegőt, és koncentrálj.

A megállapított illetéket az esedékesség napján kell megfizetni akárhova. Az illeték esedékességének napja a határozat jogerőre emelkedését követő nap. A határozat jogerőre emelkedésének napja - amennyiben fellebbezést nem nyújtanak be ellene - a fellebbezés benyújtására nyitva álló határidő utolsó napját követő nap. Az illetéket ugyanakkor az esedékesség napját követő 15 napon belül lehet pótlékmentesen lehet teljesíteni.

...

E határozat ellen a közléstől számított 15 napon belül a XXXhez benyújtott fellebbezéssel lehet élni.

...

kelt: 2009. feb. 23.

érkezett: 2009. május 5.

Érted, te hülye adózó?

Akkor a találós kérdés: mi az utolsó nap, amikor befizetheted úgy, hogy nem vernek rád sápot? Mersz pénzben fogadni, hogy nem tévedsz? :-)

Adóéspénzügyiellenőrzésihivatrallallalalala

Szerteszana²

grin agymenései