Szerteszana²

grin agymenései

Undisneyorító

2009-04-25 11:21:17 írta grin

Minden egyes alkalommal magamban káromkodok, köpök egy képzeletbelit, de most megint itt van előttem egy ilyen gusztustalanság.

Disney, a pörsenés a meseipar valagán. Szegény Walt, ha tudta volna, milyen mocsokhalom lesz belőle, talán kútba ugrik. Talán nem, hátha már ő is ilyen féreg volt. Nem tudom.

Az ember vigyáz a gyerekeire. Nem itat velük Hypot, nem etet velük mosatlan rajzszögeket és nem hagyja, hogy reklámokat nézzenek. Mert a reklám az agy mérge: az üztelileg elfogadott audiovizuális hazugság, a trombitaügynök, aki meg akarja veled vetetni a teljesen értéktelen szart, amiből van neki még kétszáz, mert amúgy senkinek sem kell, és újra és újra becsenget hogy mégsem akarsz-e venni egyet, esetleg kettőt...?

Vissza a disneyhez, ehhez a politikusok lefizetésén keresztüli végtelenségig megnyújtott szerzői jogok pereiből élő vérszívóságot. Lelkes művészek megcsinálják a meséket (sírnivaló, hogy a brilliáns Pixaros csapat nem tudhat megélni egy olyan világban, ahol a disney pénze kellhet, hogy túléljenek), majd a disney stúdió (= pénzes-zsák, aki a bevételek 70-80%-át zsebre is teszi) "kiadja", most épp DVD-n. Drágán. DRÁGÁN.

És mi van a DVD-n? A mese is, valahol. Gondolom. Mert amikor beteszed, akkor mit lát a gyerek?

- disney embléma - 15 sec

- nagy vörös jogi figyelmeztetés - 10 sec

- disney dvd embléma - 10 sec

- disney kikerülhetetlen reklám - 8 perc!!!!

- disney és egyéb stúdió emblémák - 10 - 60 sec

- főmenü.

Ha elindítod a mesét, akkor:

- disney embléma - 15 sec

- disney disztribúció - 10 sec

- film elején még szerepel legalább egyszer hogy dizni prezentsz, meg by dizni, stb.

Szerintem bruttó 10-15 perc SZEMETET kap a gyerek a pénzemért, amit ki sem lehet kerülni. Fizetett szemét.

Bár lehet, hogy tévedek. Lehet, hogy a diznisek hypot itatnak a saját gyerekeikkel is. Egészségükre legyen. NEKIK. És pusztuljanak is ki, mint ahogy kell.

Undisneyorító

Szerteszana²

grin agymenései