Szerteszana²

grin agymenései

Ó'csó elektronikai bó'tok

2008-10-22 12:03:39 írta grin
Sok elem méretű (AA és AAA) akkut fogyasztok régóta, és ezért fontos, hogy ezek rendesen működjenek. A GP akkukkal jók voltak a tapasztalataim: olcsók, jól mennek, legalábbis a évekkel ezelőtt vett 1700mAh akkuim és a töltőm.
Mivel semmi sem tart örökké, az elmúlt évben vettem pár nagyobb akkut, szintén GP, 2500mAh és 2600mAh, és azt tapasztaltam, hogy valami nem stimmel: az akku nagyon gyorsan lemerül, és egyet vissza is vittem az Electro World nevűbe, hogy az annyira rossz, hogy már demonstrálható is. Ki is cserélték szó nélkül.... de.
Az újak is szarok. Nem bírják. Nem értettem. Nem hiszem, hogy a fényképezőm egyszer csak tízszer annyi áramot igényel. Nem hiszem, hogy mindkét töltőm rossz. Hát felhívtam a kedvenc elemboltom helyén nőtt új elemboltot (ez amúgy vicces, volt a Bocskain egy GP elembolt, ami látszólag becsukott, de 2 házzal arrébb nyílt egy másik), és megkérdeztem.
gp2700.jpg

Megtudtam, hogy a GP több, mint 2 éve nem gyárt zöld-narancs akkukat, minden, amit árulnak, legalább 2, de inkább több éves. Apró gond, hogy az akkuk élettartama nem végtelen, és láthatóan nem szeretik a 2-3 éves polcon üldögélést, és kifinganak.

Az új akkuk fehér-zöld színűek. Ha valakit érdekel.

ujgp.gif
Úgyhogy a (szerintem nem is olcsó)  „hypermarketeket" („hülye aki nem nálunk vásárol" illetve „miért fizetne többet" ha jól emlékszem) ismét lehet halk káromkodással szidni, mert mépg azt sem kapod a pénzedért, amit hiszel.


Ó'csó elektronikai bó'tok

Szerteszana²

grin agymenései